Масларова вън от парламента


Очаква се депутатите да започнат работа днес с обсъждане на промени в състава и ръководството на Комисията по труда и социалната политика. Това предвижда проектопрограмата на парламента за седмицата. Предложението е за отстраняване от поста председател на парламентарната комисия по труда и социална политика бившия социален министър Емилия Масларова. Причина за искането е, че депутатката е разследвана от прокуратурата.

Промените в данъчните закони влизат на второ четене в парламента. Очаква се депутатите да обсъдят на второ четене промените в: Закона за ДДС; Закона за данъците върху доходите на физическите лица; Закона за местните данъци и такси; Закона за корпоративното подоходно облагане; Закона за акцизите и данъчните складове.

На второ четене ще бъдат обсъдени и промените в Закона за възобновяемите и алтернативните енергийни източници и биогоривата.

На първо четене депутатите ще обсъдят промените в: Закона за събранията, митингите и манифестациите; Закона за българските лични документи; Закона за Националния архивен фонд.



Източник: actualno.com
Tyxo.bg counter