Oргазмът- факт и мит



Американската писателка Мери Роуч отделила няколко годни на изследване на човешкия организъм, в следствие на което опровергала някои вкоренени в съзнанието митове и доказала неочаквани истини. Ето някои от тях, свързани с оргазма:
Какво точно е оргазъм?
Всъщност оргазмът е рефлекс на вегетативната нервна система и не се контролира от съзнанието, както твърдят някои. Центърът на оргазма се намира в гръбначния мозък, при това далеч не е свързан с половите органи. Оказало се, че след тежка травма, много често мястото над нея става силно възбудимо и докосването му води до оргазъм.
Скоростта на еякулацията
До 40-те години, а някои и до днес вярват, че при еякулация спермата буквално излита и скоростта й има пряко отношение към забременяването. Доктор Алфред Кинси решил да провери дали това е така и се оказало, че при три четвърти от мъже тя просто се излива и изобщо не излиза с някаква особена скорост. Освен това скоростта нямала никакво отношение към качеството. Все пак покрай другото, един доброволец поставил рекорд, като при еякулацията му спермата излетяла на над 2 м
Tyxo.bg counter