Продават Айфеловата кула



Неписано правило е, че кризата вади на пазара уникални имоти.
Най-новото доказателство не се намира на скъпарския площад “Народно събрание” в София, а в китния гр. Хисаря. Архитектурата на двуетажната къща с табела “Продава се” не впечатлява, но който погледне двора - онемява.
Пред очите му издига снага 11-метрово копие на Айфеловата кула, което е на картата на забележителностите на Хисаря заедно с древната крепост и минералните изводи. “Парижкият” символ е от метал, със стабилни основи.
Поглеждаш встрани и нов шок - летяща чиния, сякаш излязла от фентъзи филм на режисьора Стивън Спилбърг. Летателният обект изглежда малък, но се оказва обзаведен имот с размерите на студио - около 30 кв. метра. В него има легла, баня с вана, обособен е и малък кухненски бокс.
“Имотът се продава от наследниците на български художник, който преди много години е заминал за Париж. От аранжирането на дворното пространство, става ясно, че той е бил космополит, но също така и силно повлиян от френската култура”, заяви Румяна Георгиева, управител на агенцията, която продава имота. В първите години от експлоатацията си “чинията” е била пригодена за галерия от собственика.
С повече фантазия мястото може да се развие като атракционен клуб и да носи добри доходи на притежателя, коментира Румяна Георгиева.

Tyxo.bg counter