Френският Спайдърмен покорява кулата в Дубай



Французинът Ален Робер, известен още като Спайдърмен, има намерение да изкатери и най-високата сграда в света - “Бурж Халифа” в Дубай, предаде АФП.
Робер е известен със страстта си да изкачва едни от най-високите сгради в света и сега не може да устои на изкушението да се покатери и на 828-метровата кула в Дубай.
“Трябва да го направя... може би между януари и април 2011 г. Познавам хората в Дубай, те искат да ме видят как изкачвам небостъргача”, казва Робер.
Той обаче признава, че изкачването на най-високата сграда в света ще е трудно. Но не заради височината, а заради жегата в Дубай.
“Най-големият ми страх е да си губя времето на земята. За мен катеренето е важно като храната и въздуха”, обяснява френският Спайдърмен.
Заради тази си страст обаче той често си навлича неприятности със силите на реда. През септември м.г. той бе глобен от малайзийски съд, след като се покатери на 88-етажния небостъргач “Петронас” за 2 часа с голи ръце. Бил е арестуван над 10 пъти за непозволено катерене по небостъргачи в цял свят.

Източник Труд
Tyxo.bg counter