БСП ще подари глобус на Румяна Желева


В следващите години България и българският еврокомисар ще бъдат в периферията на формирането на европейските политики, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев във връзка с ресора, който получи българският еврокомисар. По думите му, това е първият сериозен провал на българското правителство на европейската сцена. Според Станишев, това е най-слабият ресор в цялата Европейска комисия и не е изненадващо, защото премиерът Борисов е заложил на партиен подход и често е променял позицията си какъв ресор искаме.

БСП ще подари глобус на бъдещия ни еврокомисар Румяна Желева, защото смята, че ще й послужи в нейното професионално развитие. Това съобщи секретарят на ИБ на БСП Деница Златева след заседание на партийното ръководство.

Глобусът ще бъде изпратен на Желева във Външно министерство, за да може тя да онагледява посещенията си като в страната от Близкия Изток – Грузия, каза Златева.

От БСП обясниха, че подаръкът е по повод вчерашни изказвания на Румяна Желева. Съобразявайки се с кризата, решихме да й подарим глобус, а в по-добри времена - джи пи ес, ако премиерът не ни изпревари, за да може по всяко време да знае къде се намира неговият еврокомисар, добави Златева.


Източник БТВ

Tyxo.bg counter